Сретењски орден

Савез инжењера и техничара Србије одликован Сретењским орденом трећег степена

Поводом Дана државности Републике Србије додељена су одликовања заслужним институцијама и појединцима.

Указом председника Републике Србије г-дина Александра Вучића од 11. фебруара 2018. године, Савез инжењера и техничара Србије одликован Сретењским орденом трећег степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у унапређењу инжењерских наука и струка, а поводом 150 година постојања.

Орден је од председника г-дина Вучића у име Савеза инжењера и техничара Србије примио др Игор Марић, председник Савеза, а додели Oрдена присуствовао je и проф. др Часлав Лачњевац, генерални секретар Савеза.


Образложење за доделу Ордена прочитао је председник Комисије за одликовања проф. др Сима Аврамовић. У свом образложењу он је узнео основне подакте из богатог историјата наше асоцијације и указао на разлоге који су определили Комисију да се одлучи на доделу овог високог признања СИТС.

Иначе Сретењски орден је установљен Законом о одликовањима Републике Србије из 2009. године и предвиђено је да се додељује за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у областима јавних, привредних, културних, просветних, спортских и хуманитарних делатности.

На свечаности, приликом доделе ордена, председник Републике Србије г-дин Александар Вучић је изјавио да истицањем појединаца и институција који су живот посветили напретку и грађењу Србије показујемо прави пут и правимо систем вредности коме тежимо. Према његовим речима, они који су одликовани умели су да дају, помажу, трпе, вредно и марљиво раде, воле и буду ту за све око себе.

На овај начин је јавно препознат и признат рад Савеза инжењера и техничара Србије, као асоцијације која је током век ипо свога постојања, што својим радом и активностима, што радом и активностима њених чланица и чланова дала важан допринос развоју и напретку целе државе.

  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а

Даље: Галерија слика