Активности чланица на обележавању јубилеја


Часопис „Грађевински материјали и конструкције“

Поводом обележавања великог јубилеја, 150 година Савеза инжењера и техничара Србије, а у оквиру активности колективних чланица везаних за обележавање јубилеја, публикован је посебан број часописа „Грађевински материјали и конструкције“ у потпуности посвећен академику професору Душану Миловићу.

Обележавање јубилеја СИТС Савез инжењера рударства и геологије Србије

У оквиру обележавања јубилеја 150 година СИТС, Савез инжењера рударства и геологије Србије организовао је серију предавања. У сарадњи са Рударско-геолошким факултетом, 7 и 8. марта 2018. године одржана су предавања из области рударства.

Јединствено удружење Србије за квалитет обележило јубилеј СИТС

Поводом обележавања јубилеја 150 година постојања Савеза инжењера и техничара Србије – СИТС, Јединствено удружење Србије за квалитет - ЈУСК, Београд је на основу одлуке УО ЈУСК, у оквиру одржавања 15 ЈУСК Европске недеље квалитета '18, доделило 07. новембра 2018. ПОВЕЉЕ колективним чланицама ЈУСК и заслужним појединцима...

Обележен јубилеј СИТС у Краљеву

Поводом обележавања јубилеја 150 година постојања Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) Удружење инжењера и техничара „Добривоје Божић“, Краљево је у оквиру XX Бала инжењера и техничара Краљева, који је одржан 15.04.2018. године у ресторану „Сунце“ у Краљеву, доделило повеље колективним чланицама Удружења и захвалнице заслужним појединцима.

Обележавање јубилеја СИТС у Пироту

У Пироту је, од 10 до 12. маја 2018. године, у оквиру обележавања 150 година СИТС-а, одржано Саветовање инжењера Пиротског округа на тему „Оцена стања, санација и одржавање грађевинских објеката“.

БИНА изложба

У обележавање јубилеја 150 година СИТС укључило се и Друштво архитеката Београда, у сарадњи са Београдском интернационалном недељом архитектуре БИНА, кроз организацију изложбе посвећене академику проф. др Ивану Антићу, вишегодишњем председнику Савеза архитеката Србије, под називом „Иван Антић-архитектонично“.

Конференција са међународним учешћем „Савремени трендови и иновације у текстилној индустрији“

У оквиру обележавања јубилеја 150 година постојања Савеза инжењера и техничара Србије, 65 година постојања Савез инжењера и техничара текстилаца Србије и 65 година непрекидног излажења часописа „Текстилна индустрија“, а у организацији Савеза инжењера и техничара текстилаца Србије, у Београду је 18.05.2018. године одржана Конференција са међународним учешћем „Савремени трендови и иновацијетекстилној индустрији“.

Јубилеј СИТС обележен у Крагујевцу

Седница Скупштине Друштва инжењера и техничара Крагујевац, одржана је 29. маја 2018. године на Факултету инжењерских наука, Универзитета у Крагујевцу. Поводом јубилеја, 150 година постојања Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС), у оквиру свечаног дела седнице Скупштине, додељена су признања СИТС-а институцијама, предузећима и појединцима за изузетне резултате и заслуге у остваривању циљева и задатака Друштва инжењера и техничара Крагујевац и Савеза инжењера и техничара Србије.

Издање часописа „Изградња“ посвећено Емилијану Јосимовићу првом председнику Техничарске дружине

Поводом обележавања великог јубилеја 150 година Савеза инжењера и техничара Србије, колективна чланица СИТС Удружење "Изградња", публиковало je број часописа "Изградња" посвећен Емилијану Јосимовићу, првом председнику Техничарске дружине, претече данашњег Савеза инжењера и техничара Србије.

Обележен јубилеј СИТС у Зрењанину

Свечаном седницом Друштво инжењера Зрењанина обележило је велики јубилеј 150 година Савеза инжењера и техничара Србије.

I српско руски научни скуп на тему "Геолошки опасни процеси и њихов утицај на пројектовање и изградњу објеката"

У организацији Друштва геолошких инжењера и техничара Србије, а у сарадњи са Академијом инжењерских наука, Институтом за геотехничка и инжењерска истраживања у градитељству из Москве и Саобраћајним институтом ЦИП, у Београду је од 11. до 16. јуна 2018. године одржан I српско руски научни скуп на тему "Геолошки опасни процеси и њихов утицај на пројектовање и изградњу објеката".

Обележен јубилеј СИТС у Лозници

Поводом обележавања јубилеја 150 година постојања Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) у Лозници је, у организацији Савеза друштава инжењера и техничара Лознице, Крупња, Малог Зворника и Љубовије, Лозница (надаље: СДИТЛ), у сали Oмладинског центра Лозница, одржан радни и свечани скуп инжењера и техничара

Обележен јубилеј СИТС у Суботици

У просторијама Друштва инжењера и техничара Суботице 25. јуна 2018. године одржана је Изборна скупштина Друштва и свечано обележен јубилеј 150 година Савеза инжењера и техничара Србиje.

Изложба „Велики бачки канал-кроз картографију и пројектну документацију“

У организацији Савеза инжењера и техничара Војводине, у Централној згради Универзитета у Новом Саду одржана је изложба "Велики бачки канал кроз картографију и пројектну документацију".

Активности на обележавању јубилеја 150 година СИТС у организацији Савеза друштава инжењера и техничара града Пожаревца

Савез друштава инжењера и техничара Града Пожаревца је током 2018. године организовао бројне активности поводом обележавања јубилеја 150 година СИТС.

Одржан скуп у организацији УИСКОЗАМ и ИДК поводом обележавања јубилеја 150 година СИТС

У част 150 година од формирања прве Техничарске дружине у Србији, Удружење инжењера Србије за корозију и заштиту материјала (УИСКОЗАМ) и Инжењерско друштво за корозију (ИДК) организовали су једнодневни скуп посвећен том догађају.