Обележен јубилеј СИТС у Зрењанину

Активности чланица

Свечаном седницом Друштво инжењера Зрењанина обележило је велики јубилеј 150 година Савеза инжењера и техничара Србије.

Седница је одржана 6. јуна 2018. године у барокној сали Скупштине Града Зрењанина. Седници су присустовали и преставници СИТС-а на челу са генералним секретаром проф. др Чаславом Лачњевцем. Свечаности је претходио пријем за представнике Друштва и СИТС-а у Плавом салону који је организовао заменик градоначелника г-дин Саша Сантовац. Обраћајућу се присутнима градоначелник је Савезу и Друштву честитао овај изузетан јубилеј и указао на значај и улогу инжењерске струке за даљи развој и напредак друштва.

У радном делу Скупштине додељена су признања заслужним институцијама и појединцима. Признања су уручили генерални секретар СИТС-а проф. др Часлав Лачњевац и председник ДИЗ-а проф. др Милорад Ранчић.

За изузетне заслуге и допринос развоју инжењерства Повеље СИТС-а су добили Град Зрењанин, Висока техничка школа у Зрењанину, Никола Адамовић, Милан Зечар и Милорад Ранчић. Захвалнице СИТС-а добили су Лист „Зрењанин“, Културни центар у Зрењанину, Милан Мандић, Слободан Пештерац, Стеван Mихајловић, Вукоман Максимовић, Милан Димитријевић и Лазар Марков. У име награђених захвалио се г-дин Милан Зечар, који је истакао значај и резултате Друштва инжењера Зрењанин.

  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а
  • 150 година СИТС-а

Активности чланица